Hús burgonyabundában.
1,5 kg burgonya, 2 vöröshagyma, 15 dkg k sajt, 2 tojás, 2 ek. liszt, aprított petrezselyem zöld, 80 dkg pulykahús, , 5-6 evőkanál olívaolaj, só, bors.
A burgonyát héjastól félpuhára főzzük, majd kihűtjük, meghámozzuk, durvára reszeljük. A hagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
A burgonyát alaposan összegyúrjuk a hagymával, a sajttal, a tojással meg a liszttel, majd beledolgozzuk a petrezselyem zöldet, sóval, borssal ízesítjük.
A húst kis szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, fűszerezzük és mindkét oldalát megsütjük. Rövid ideig hűlni hagyjuk majd a burgonyás keverékkel beburkoljuk.
A burkolás nem egyszerű művelet szétesik könnyen. Így én legközelebb tuti, úgy csinálom, hogy a tepsibe beleterítem a burgonyás cucot majd rá a hús és befedem a maradék burgonyás hagymás sajtos keverékkel.
Az eredeti recept kicsit máshogy van Andi konyhája
Nem volt itthon folpakkom állítólag úgy egyszerűbb a burgonyába a húst beburkolni.
Ja és én disznó húsból készítettem, de valami isteni finom, nagyon ajánlom mindenkinek.
Salátát csináltam mellé.
Jó étvágyat.
Ez naon guszta volt...
VálaszTörlés