Kakaós tészta, hozzávalók:
15 dkg porcukor
25 dkg liszt
1 tojás
12.5 dkg margarin
1 cs. sütőpor
1 ek. kakaó
Egy kicsi tej ha szükséges a gyúráshoz.
Kókuszos töltelék:
6 tojásfehérje kemény habja
25 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék
Sárga krém:
6 tojássárgája
5 ek. liszt
5 dl tej
12.5 dkg margarin
15 dkg porcukor
2db tortabevonó
Elkészítés:
A sütőport, lisztet, kakaót összemorzsoljuk a margarinnal,hozzáadjuk a cukrot, tojást, s összegyúrjuk. Kettő kis cipót csinálunk belőle. Majd egyenként kinyújtjuk kb. 1-0,5cm vastagra, ne túl vékony, de ne is túl vastagra.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük az egyik tészták, én úgy szoktam, hogy a nyújtófára feltekerem a tésztát majd, a tepsibe letekerem róla, nem törik így el.
Mikor a tészta a tepsibe, rákenjük a kókuszos habot, majd erre tesszük a másik kinyújtott tésztát, megszurkáljuk, hogy ne legyen hólyagos a tészta és betesszük a sütőbe kb. 18fokon 20percre.
Kókuszos habnál a tojás fehérjét kemény habbá verem majd bele a porcukor avval is jól összekeverem , mindezt legjobb géppel végezni. Majd fakanállal a kókuszreszeléket belekeverem.
Miközben a tészta a sütőben, elkészítem a sárga krémet, a tojást a lisztet a cukrot egy kevés tejjel simára keverem, a maradék tejet felforralom és a tojásos masszával sűrűre főzöm, mikor kihűlt a vajat szintén géppel a legjobb belekeverem.
Mikor a tészta megsült megvárom, míg kihűl és a sárga krémet rásimítom majd a tetejét bevonom tortabevonóval.
Ezt a receptet Andi konyhájában találtam, az adagon kicsit módosítottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése