2009. augusztus 24., hétfő

Sült ropogós zsemle



Hozzávaló:

7 db zsemle, 10 szeletfelvágott, 5dkg kockára vágott sajt + egy kevés reszelt a tetejére, 1 nagy pohár tejföl, só, őrölt bors, vaj, én egy kisebb fel lilahagymát is tettem bele.

Elkészítés: A zsemléknek levágjuk a tetejét (kb. 1-2 cm). Az alsó részt kivájjuk, hogy egy viszonylag vékony burok maradjon csak meg, a zsemlebelet félretesszük. A kalapokat és a kivájt zsemlék karimáját megvajazzuk. Kiborítjuk egy tálba a tejfölt, fűszerezzük a borssal, megsózzuk, elkeverjük. A sonkát és a sajtot pici darabokra vágjuk, és azt is belekeverjük, ahogy a kis darabokra szaggatott zsemlebelet is. Az egészet összekeverjük, aztán a kivájt zsemlékbe adagoljuk. Rátesszük a reszelt sajtot. Sütőbe tesszük elég csak szinte pirítani és a tetejét külön pirítottam meg és úgy helyeztem rá

Finom, laktató melegszendvics variáns!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése