2010. január 26., kedd

Sztapacska

6-7közepes burgonya

2db tojás

Liszt

Bors

2 nagy gerezd foghagyma

1fej vöröshagyma

Juhtúró

A burgonyát meghámozom felkockázom, majd pépesítjük (a foghagymával és a vöröshagymával együtt is lehet), akinek nincs ilyen gépe az ne kockázza fel, hanem reszelje le a burgonyát, természetesen mindezt nyersen. A vöröshagymát és a foghagymát minél apróbbra fel kell darabolni.

Mikor a burgonya valamilyen formában le van reszelve, hozzáadjuk a tojásokat, sót, borsot, hagymákat és annyi lisztet-amennyit felvesz, az álaga egy átlag nokedlihez hasonlítson, nem túl lány, nem túl kemény.

Mikor kész forrásban lévő vízbe, nokedli szaggatóval kiszaggatjuk és juhtúróval tálaljuk. Én kemény juhtúrót szoktam vásárolni, így azt egy kevés tejföllel meglazítom, hogy lágyabb legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése