2009. augusztus 24., hétfő

Kakaós csiga

A tésztához:

  • 50 deka liszt
  • 7 deka puha vaj
  • fél csomag élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 tojássárgája
  • 4 ek. cukor
  • 1 mokkáskanál só

Ezen kívül:

  • 1 csésze cukor
  • 3 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 1,5 dl tej
  • 1-1 ek. vaj

A hozzávalókat a kenyérsütőben dagasztottam és kelesztettem, majd egy hosszú keskeny, kb. 25x50 cm méretű lappá kinyújtottam.

Egy evőkanálnyi puha vajjal megkentem a tésztát. Egy csészényi cukrot elkevertem 3 evőkanál cukrozatlan kakaóporral, és a tésztára szórtam. Amennyire lehetett, szorosan felcsavartam, majd éles késsel 2 cm vastag szeleteket vágtam belőle. A csiga külső végét jól aláhajtottam, hogy ne folyjon ki az összes kakaó sülés közben. Bekentem a tejes vajas keverékkel amit előtte gázon felolvasztottam, de szerintem legközelebb tojással fogom. 150 fokra előmelegített sütőben sütöttem készre, ami talán 15-20 percig tartott.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése